ГРАЖДАНИ И ЛЮБОЗНАТЕЛНИ ДЕЦА ПОСЕТИХА АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД ВЕЛИКО ТЪРНОВО В ДЕНЯ НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ

От днес интериорът на Административен съд Велико Търново е по-приветлив и пъстър, тъй като в сградата е подредена изложба с всички проекти на малчуганите, взели участие в предварително обявения конкурс на тема „Професия съдия“. В деня на отворените врати – 27.04.2018 г., беше кулминацията на надпреварата, когато децата изключително интересно и много артистично направиха презентации на творбите си пред журито. Всички ученици се представиха достойно и демонстрираха задълбочени познания по темата, умения за работа в екип, оригиналност и завидни ораторски способности. Представителите на професията съдия останаха впечатлени и със съгласието на председателя Георги Чемширов решиха да поканят не един, а всички пет класирани класове от СУ „Вела Благоева“ и ОУ „Патриарх Евтимий“ на информационни посещения в съда, в рамките на което да се запознаят отблизо, достъпно и интересно с особеностите на професията. Победителите от ІІІ В клас на ОУ „Патриарх Евтимий“ получиха от съдия Чемширов ваучер за книги на стойност 100 лева.
Междувременно, всички граждани, които предварително бяха заявили своята визита, имаха възможност да наблюдават съдебни заседания и да се запознаят с вътрешноорганизационната дейност на институцията, спецификата на работата на магистратите и служителите, както и с услугите, които предоставя съда при обслужване на граждани.
Ръководството на съда отчете положително резултатите от инициативата, чиято нелека цел е да се повиши правната култура на гражданите и в частност на малките ученици, като се провокират творческите им търсения и вниманието им към съдебната власт.

« 1 на 21 »